Proefschrift, ontstresssen & wat nu?

Zoals de meesten van jullie weten is mijn wetenschappelijke carrière een heikel gespreksonderwerp. “Hoe gaat het met je proefschrift” is een gegarandeerde dooddoener voor conversatie. Het leek een gebed zonder eind waar ik maar bar weinig plezier aan beleef helaas. Toch vorderde het geheel langzaam met elk uur, elke dag, elke week en iedere maand dat er aan gewerkt werd; aangezien ik ook (net) niet de moed had om ermee te stoppen ondanks alle tegenzin, tranen en frustraties. Langzaam maar zeker worden er dus toch wat mijlpalen gehaald: Ik heb afgelopen week mijn proefschrift ingeleverd bij de leden van de kleine commissie en er staat een (voorlopige) datum voor de verdediging van mijn werk. Als de commissieleden mijn stapel papier van voldoende kwaliteit vinden voor toelating tot promotie, is er weer een grote stap genomen en kan het proefschrift daadwerkelijk geprint en, op 31 oktober, verdedigd worden.

Mijn proefschrift in een “word-cloud” (omdat een plaatje nog altijd meer zegt dan 1000 woorden :-)) Hoe vaker een woord voorkomt in mijn proefschrift, des te groter het is in onderstaand plaatje.

Proefschrift DNA Damage and Aging

Nadat ik het project (voorlopig) uit handen heb gegeven, ben ik lekker een weekje heerlijk gaan ontstressen in Frankrijk bij mijn oom en tante in de Bourgogne. Lekker heerlijk verwend worden, genieten van het Franse platteland, … ’t was super om een paar dagen lekker weg te zijn!

Kerk van Issy l’Évêque

Het kerkje van Issy l'Eveque

Bosje bloemen naast m’n bed :-)

Genieten in Issy l'Eveque

Met de camera door de tuin en de omgeving geslopen/gewandeld ;-)

Genieten in Issy l'EvequeGenieten in Issy l'EvequeGenieten in Issy l'EvequeGenieten in Issy l'Eveque Genieten in Issy l'Eveque

Maar nu weer thuis dus. Wat nu ?

Nieuwe uitdagingen; KOM MAAR OP!