Bruiloft | 12 febr 2013 | Tim & Doahn

Half februari had ik de eer om de bruiloft van Tim & Doanh vast te mogen leggen. Doanh is een prachtige dame van Vietnamese afkomst en Tim een oerhollandse jongen: samen een geweldig stel met een, dat kan niet anders, prachtig kindje onderweg!

De bruiloft zelf was “bescheiden”, zoals Doanh mij tijdens het kennismakingsgesprek vertelde, maar zat boordevol met liefde, emotie, familie, vrienden, lekker eten en een geweldige mix tussen Vietnamese en Hollande tradities. ’s Ochtends ging ik met Doanh en haar zussen mee naar de kapsalon om de voorbereidingen vast te leggen: gezellig zussen onder elkaar :-)

Bruidskapsel en make-up bij Flamingo Kappers in AmsterdamBruidskapsel en make-up bij Flamingo Kappers in Amsterdam

Tijdens de huwelijksvoltrekking bleek maar weer dat de dames meestal toch wat emotioneler zijn dan de heren: Doanh en de beide moeders hielden het toch echt niet droog :-)

Huwelijksvoltrekking stadsdeelkantoor Amsterdam ZuidHuwelijksvoltrekking stadsdeelkantoor Amsterdam ZuidHuwelijksvoltrekking stadsdeelkantoor Amsterdam ZuidHuwelijksvoltrekking stadsdeelkantoor Amsterdam ZuidHuwelijksvoltrekking stadsdeelkantoor Amsterdam Zuid

Ondanks de kou, zijn we na de ceremonie naar buiten gegaan voor een korte huwelijksreportage. Tim & Doanh hebben gebikkeld in de vrieskou, waar het zelfs “uit de wind” nog steenkoud was (en dan natuurlijk vooral als je zo’n ontzettend leuk maar-niet-zo-warm jurkje draagt :-)). De locatie van de shoot was het strandje van Blijburg aan Zee in Amsterdam en met het winterse zonnetje erbij, was het prachtig!

Bruidsfotografie strandje BlijburgBruidsfotografie strandje BlijburgBruidsfotografie strandje BlijburgBruidsfotografie strandje BlijburgBruidsfotografie strandje Blijburg

Om weer een klein beetje te acclimatiseren hebben we tot slot nog een paar foto’s gemaakt in het trappenhuis van hun eigen appartementencomplex…

Bruidsfotografie kan zelf in een trappenhuis :-)

…waar hun familie en vrienden al ongeduldig wachtten op hun terugkomst voor de rest van de festiviteiten, oa een Vietnamese theeceremonie. Hierbij worden, door het aanbieden van een kop thee, de ouders en directe familie bedankt voor de opvoeding, liefde en genegenheid die het bruidspaar in hun leven ontvangen heeft. Hierbij worden ook kado’s voor het bruidspaar overhandigd, in een rode envelop / rood papier (voor geluk). Superleuk om op deze manier wat mee te krijgen van de Vietnamese cultuur!

ontvangst bruidspaarOntvangst bruidspaarTheeceremonie na huwelijkTheeceremonie

De lunch bestond uit een “Hollandse” buffettafel met broodjes en andere lekkernijen én Vietnamese soep. Ik heb ook een Kom (ja, met een grote K, in zulke enorme Kommen wordt deze soep geserveerd!) soep gekregen en het was héér-lijk! Alle gasten kregen een eigen Kom als kadootje, met daaraan een tweetal recepten: 1 voor Hollandse erwtensoep en 1 voor Vietnamese soep.

Mix van culturenAlle dames helpen met het opscheppen van de PhoPho - overheerlijke Vietnamese soep

Het was een superleuke dag, met heerlijke Hollandse nuchterheid gemixt met Vietnamese tradities en ik vond het een eer dat ik er bij mocht zijn.

Lieve Tim & Doanh, ik vond het geweldig dat ik jullie huwelijk vast mocht leggen en wens jullie een leven vol liefde en geluk toe!

2 reacties

  1. Hele mooie foto’s en ik wens het bruidspaar veel voorspoed, harmonie en geluk toe. Mijn neefje is onlangs ook met een Vietnamees meisje getrouwd het verbaasde mij alleen dat er voor de naaste familieleden een verplicht bedrag in het envelopje was vastgesteld van minimaal Euro 1000,- wij wonen in Australie dus konden niet op de bruiloft aanwezig zijn maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit een erg hoog bedrag vinden vooral in deze tijd van crisis. Weet jij of dat gebruikelijk is.
    Ik hoop dat je vaker voor mensen mag fotograferen want de foto’s hebben echt goed weer gegeven hoe de sfeer tijdens de plechtigheid en het feest waren
    Groetjes, Selma

  2. Hoi Selma,
    De bruiloft van Tim & Doahn was voor mij de eerste kennismaking met Vietnamese bruiloftsgewoonten. De theeceremonie gaat vooral om het tonen van dank en waardering voor de steun die het bruidspaar tijdens hun leven heeft ontvangen van de mensen die hen dierbaar zijn, maar gaat inderdaad wel altijd samen met het geven van een geldbijdrage (in rode enveloppen voor geluk!). Of er een verplichte bijdrage is, weet ik niet. Wat mij vooral is bijgebleven is de gezellige, open sfeer van hun trouwdag en de heerlijke Vietnamese soep (inclusief de bedrijvigheid in de keuken) :-)
    MvG, Lieneke