Fashion met de K van Kunst :-)

Afgelopen voorjaar was de tentoonstelling “The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk” te zien in de kunsthal in Rotterdam. Vanaf het moment dat ik ervan hoorde, wilde ik er graag naar toe. Maar dan komt er van alles tussen, … vergeet je het weer een beetje, … zoek je een medestander, … heeft die het ook druk, … en voor je het weet, staat de tentoonstelling alweer op het punt van inpakken om naar Stockholm te verhuizen.Ongelofelijk maar waar: In 13 weken zijn er ruim 170,000 mensen naar deze tentoonstelling geweest. Eén van de laatste dagen hadden we dan toch een gaatje in onze agenda gevonden, maar stond er ’s middags een rij tot halverwege de straat!

The Fashion World of Jean Paul Gaultier in rij bij de Kunsthal

We zijn niet achteraan aangesloten, maar hebben besloten deze zonnige middag op een terras te spenderen, om op de állerlaatste dag klokslag 11.00u op de stoep te staan, met onze (alvast via internet aangeschafte)-fastlane-tickets in de aanslag.

Het was GEWELDIG! De installaties met sprekende, glimlachende en knipogende paspoppen met de kleding & styling van JP Gaultier. Natuurlijk had ik mijn camera meegenomen, zodat ik jullie nu een klein beetje kan laten zien van deze gave tentoonstelling over één van de grootste mode-iconen van deze tijd.

The Fashion World of Jean Paul Gaultier in de KunsthalThe Fashion World of Jean Paul Gaultier in de KunsthalTentoonstelling The fashion world of JP Gaultier The Fashion World of Jean Paul Gaultier in de KunsthalThe Fashion World of Jean Paul Gaultier in de KunsthalTentoonstelling The fashion world of JP GaultierThe Fashion World of Jean Paul Gaultier in de KunsthalThe Fashion World of Jean Paul Gaultier in de Kunsthal