Bruiloft Wesley & Isabella

Vandaag weer een leuke bruiloft in Bergen op Zoom op mijn blog waar ik – als 2e fotograaf voor André Roosenburg Fotografie – bij was. Wesley & Isabella trouwden op 14 juli (Quatorze Juillet, de Franse Nationale feestdag). Deze dag hadden ze natuurlijk niet per ongeluk uitgekozen, ze zijn namelijk helemaal gek van Frankrijk! De hele trouwdag was aangekleed rond de thema’s “Frankrijk” (met veel blauw-wit-rood van de Franse vlag) en “vlinders” en zat vol met leuke en persoonlijke details.

’s Ochtends begon ik de dag met het fotograferen van de voorbereidingen van Isabella. Het was een gezellige drukte en ook het huis was helemaal in bruilofts-thema blauw-wit-rood versierd.

Trouwreportage Bergen op Zoom

Leuk detail: Isabella had trouwschoenen gevonden die haar naam droegen!

Bruidsfotografie Bergen op Zoom

Tijdens de voorbereidingen vertelde Isabella me over hun eerste date. Ze hebben toen de romantische komedie “How to lose a guy in 10 days” gekeken. Misschien niet de meest voor-de-hand-liggende film voor een eerste afspraakje, maar zoals je ziet is het goed uitgepakt :-) Naar aanleiding van de film hebben ze hun eigen “liefdesvaren” gekocht en hij staat gelukkig nog steeds levendig & groen in hun tuintje. De “love fern” móest ik natuurlijk wel op de foto zetten :-) Voor de gelegenheid heb ik de badeendjes uit hun huwelijksbedankje erbij gepakt.

Liefdesvaren love fern

Na een mooie first look in de tuin, zijn we naar de Benedensas gegaan om foto’s te maken. De chauffeur van hun Citroën Traction Avant trouwauto had zich zelfs voor de gelegenheid in een Franse outfit gestoken :-)

BruidsfotografieBruidsfotografie BenedensasTrouwen foto's Benedensas

Daarna wachtten de daggasten ons al op bij restaurant Benedensas, waar het hele gezelschap heerlijk in de tuin heeft geluncht.

bruiloft Benedensas tuinBruiloft lunch Benedensas restaurant theetuin

Na de lunch hebben we nog een paar foto’s gemaakt aan het water waarna we zijn vertrokken naar de Markiezenhof in Bergen op Zoom, waar de huwelijksvoltrekking buiten op het terras plaats zou vinden.

Het is altijd leuk om voor/met André op stap te gaan. Af en toe schiet ik een BTS (behind the scene / achter de schermen) foto, bij deze eentje bijgevoegd :-)

Bruidsfotografie 2e fotograaf

De ceremonie werd voorafgegaan door prachtig harpspel en ook hier was alles subtiel versierd met vlinders en papieren bloemen en dit alles natuurlijk in Franse kleuren. Er waren zelfs échte vlinders: Na het ja-woord hebben Wesley & Isabella 10-tallen vlinders losgelaten in de tuin van het Markiezenhof!

Harp bruiloft ceremonieTrouwen Markiezenhof Bergen op ZoomVlinders bruiloftVlindergroet bruiloftBruidsfotograaf Bergen op Zoom

Daarna is hun huwelijk bevestigd in de Sint-Gertrudiskerk op de Markt. Check het “plafond” van (papieren) vlindertjes over het gangpad, het was een prachtig gezicht!

Bruidsfotografie Bergen op ZoomBruidsfotograaf Bergen op Zoom

In een wolk van bubbels kwam het getrouwde stel de kerk uit :-)

trouwen Sint-Gertrudiskerk Bergen op Zoom

Tot slot niet een traditioneel close-up van de trouwringen, maar eentje van de snoepjes met persoonlijke opdruk die in de trouwbedankjes zaten.

bruiloft bedankjes snoepjes met eigen opdruk

Lieve Wesley & Isabella, ik vond het geweldig dat ik – voor André – op jullie zomerse, Franse vlinderbruiloft mocht fotograferen. Je vous souhaite une vie plein de joie et de bonheur!

2 reacties

 1. Lieve Lieneke,

  dank je wel voor deze mooie blog die voor ons een opfrissing is van deze prachtige dag. Wat fijn dat je erbij wilde zijn en hartelijk bedankt voor je hulp met de jurk, je prachtige foto’s en ook de prettige manier van jouw aanwezigheid bij ons huwelijk. We hebben genoten, van onze dag en elkaar maar ook van jou & André met de schitterende foto’s die ons weer herinneren hoe gezegend we zijn met hoe alles zo perfect verlopen is op onze dag.

  Hartelijke groet en dat je vooral mag blijven genieten van al dat moois (door jouw lens en om je heen),

  Wesley & Isabella

 2. Lieve Wesley & Isabella,

  Dankjewel voor jullie lieve woorden. Het raakt me elke keer weer als een bruidspaar zo oprecht blij is met mijn / onze aanwezigheid. Het was een bijzondere dag en ik ben vereerd dat ik er bij mocht zijn.

  Liefs, Lieneke