Bruiloft Ryan & Elles

Zoals beloofd zal ik weer regelmatig wat van me laten horen op het blog en vandaag kun je meegenieten van de bruiloft van Ryan en Elles. Dit leuke stel is op 21 juni, midzomerdag, getrouwd in Kapelle in Zeeland. Elles komt uit Nederland, Ryan is geboren in India en toen hij nog klein was met zijn familie verhuisd naar Zweden en daar opgegroeid. Het liefdesverhaal van Ryan & Elles is superbijzonder. Ze waren allebei al lang op zoek naar de ware en dachten al dat ze hun soulmate niet meer zouden vinden, totdat het lot ze bij elkaar heeft gebracht en alles heel snel is gegaan tot hun prachtige midzomer-trouwdag. Soms komen er ineens veel geweldige dingen tegelijk op je pad, juist als je het niet meer verwacht.
As promised, I will regularly update my blog again and today I’ll share the beautiful wedding of Ryan & Elles. This lovely couple got married on the 21st of June, midsummerday, in Kapelle in Zeeland. Elles is Dutch, Ryan is born in India and, when he was still little, moved with his family to Sweden en was raised there. The lovestory of Ryan & Elles is very special. They have both been searching for ’the one’ and thought that perhaps they would not find their soulmate, until fate brought them together and everything happened very quickly up until their beautiful midsummer-weddingday last June. Sometimes many amazing things can happen, right when you never thought they would any more.

De dag begon voor mij met het fotograferen van de voorbereidingen van Elles in het prachtige huis van haar ouders. Ze had een prachtige Enzoani trouwjurk, gekocht bij Verliefd BruidsCouture in Kapelle.
I started the day photographing Elles’ preparations in the gorgeous home of her parents. She had a beautiful Enzoani wedding dress, bought by Verliefd BruidsCouture in Kapelle.

Trouwjurk EnzoaniLieneke Fotografie details bruiloft

Midzomerdag wordt in Zweden uitgebreid gevierd en Ryan & Elles hadden er bewust gekozen om op deze datum te trouwen. De mooiste dag van het jaar in Zweden, en natuurlijk ook de langste (afhankelijk van waar je bent in Zweden gaat de zon zelfs helemaal niet onder!). Check hier een korte video “Swedish Midsummer for dummies” :-) Bloemen hebben een speciale rol op de midzomerfeesten en ook op de bruiloft was hier extra veel aandacht aan besteed, zoals bijvoorbeeld de bloemenkrans van Elles en haar boeket.
In Sweden, midsummerday is celebrated with friends & family and Ryan & Elles had specifically chosen this day for their wedding. The best day of the year in Sweden, and of course the longest (depending on where you are in Sweden the sun never even sets!). Check here for a short video “Swedish Midsummer for dummies” :-) Flowers have a central role during the midsummerfestivities and also at the wedding extra attention had been put into the flowers, such as Elles’ floral wreath and her bouquet.

Bruiloft Midzomerdag bloemenkransBruidsfotografie Zeeland

De grote hal met openslaande buitendeuren en een trap naar boven was de ideale plek voor een first look en Ryans gezicht terwijl Elles naar beneden komt spreekt boekdelen!
The large hallway with that staircase was the ideal place for a first look and Ryans expression while Elles descends down the stairs speaks for itself!

Bruiloft first-look

We begonnen de fotoreportage op het familiebedrijf van de ouders van Elles, dat al ruim een eeuw oud is. Net als haar ouders op hun bruiloft, hebben Ryan & Elles ook een deel van hun trouwfoto’s op het bedrijf gemaakt bij de vrachtwagens en het tankstation waar Elles vroeger altijd een handje hielp. Ryan’s zoon Benjamin zag er ook prachtig uit in zijn witte pak!
We started the photoshoot at the family enterprise, which is over a century old. Just like her parents at their wedding, Ryan & Elles also took part of their wedding photos on company ground with the trucks and at the gas station where Elles used to help out when she was younger.

2014-06-21-DSC_6006Bruidsfotograaf zeeland Lieneke Fotografie trouwreportage

Na nog een paar foto’s bij de kerk zijn we richting de Zeeuwse kust gegaan om op de dijk nog wat foto’s te maken en ondertussen heerlijk te genieten van het prachtige weer.
After taking a few pictures near the church, we went to the “Zeeuwse” shore to take several more photos on the dyke while thoroughly enjoying the beautiful weather.

2014-06-21-DSC_3803Lieneke Fotografie bruidsfotografieBruidsfotograaf zeelandBruidsfotograaf zeeland

Op midzomerdag is de traditie dat de meisjes 7 verschillende soorten bloemen bloemen plukken. Wanneer ze deze ’s avonds onder hun kussen leggen, dromen ze over de man waarmee ze gaan trouwen. Elles vond het leuk om hiernaar te verwijzen en had haar trouwboeket laten samenstellen met 7 verschillende soorten bloemen bij bloembinderij ’t Blommetje in Kapelle . Dit soort leuke & persoonlijke details die elke bruiloft zó ontzettend bijzonder en speciaal maken vind ik altijd helemaal geweldig!
At midsummerday it is tradition that the girls pick 7 different types of flowers. When the put those under their pillow at night, it is said that they will dream of the future husband. Elles wanted to refer to this lovely tradition and had bloembinderij ’t Blommetje in Kapelle incorporate 7 different kinds of flowers in her wedding bouquet. I adore these lovely & personal details that make a wedding só special and extraordinary.

2014-06-21-DSC_6104

Schattiger dan dit kun je het niet krijgen op een midzomerbruiloft :-)
As cute as it gets at a midsummer wedding :-)

Bruiloft Midzomerdag

Ryan en Elles zijn getrouwd op het gemeentehuis in Kapelle en omdat Ryan geen geboorte-akte had moest hij tijdens de ceremonie een eed afleggen waarin hij aangaf te zijn wie hij is, wat een bijzonder en extra formeel tintje aan de ceremonie gaf.
Ryan and Elles got married at the cityhall of Kapelle and since Ryan did not have a birth certificate, he had to take an oath during the ceremony to state that he is who is he is, which added an extra little touch of formality to the ceremony.

Bruidsfotografie ZeelandTrouwen gemeentehuis KapelleLieneke FotografieLieneke fotografie bruidsfotografie

Nadat het huwelijk voltrokken was, hoefden we enkel de straat over te steken naar de Hervormde kerk van Kapelle waar hun huwelijk bevestigd werd.
After the ceremony we only had to cross the street to reach the chuch were their marriage would be confirmed before God and the congregation.

Bruidsfotografie Kapelle

Elles was altijd heel actief betrokken geweest bij deze gemeente voordat ze naar Zweden emigreerde. De dienst was gevuld met leuke & bijzondere elementen, zoals een lied gezongen door de nichtjes en neefjes uit Zweden, voorbeden die door beide families samen werden uitgesproken en een bloemetje uit het trouwboeket dat tussen de bladzijden met hun huwelijkslezing is gestopt.
Elles had always been very actively involved with this church before she emigrated to Sweden. The service was filled with nice & special elements, such as a song sung by the the nephews and nieces from Sweden, family prayers recited by both families and a single flower of the wedding bouquet that was inserted in their wedding bible at the pages that contain the passage read during the service.

Bruidsfotograaf ZeelandBruidsfotograaf zeeland2014-06-21-DSC_6193Ryan&Elles_-52014-06-21-DSC_41262014-06-21-DSC_4197Ryan&Elles_-6

Aansluitend aan de kerkdienst was er een receptie in het achtergedeelte van de kerk. Zoals je hier boven kunt zien, was het een superleuke maar ook erg vermoeiende dag voor de kinderen, één van de nichtjes is uitgeteld in slaap gevallen na de dienst ;-)
After the church service, there was a wedding reception in the back of the church. As you can see above, the day was superfun but also very tiring for the children. One of the nieces was exhausted an fell asleep right after the ceremony ;-)

Ryan&Elles_-7Bruiloft ballonnen oplaten kerkdienst

Lieve Ryan & Elles, ik wens jullie een levenslange zomer toe en vond het ontzettend bijzonder en een eer om jullie trouwdag te mogen fotograferen.
Dear Ryan & Elles, I wish you a lifelong summer together. It has been an honour and privilege to photograph your wedding day.

3 reacties

 1. Bedankt Lieneke!
  Wat een mooi overzicht van onze trouwdag. Het is elke keer weer genieten als we jouw prachtige foto’s bekijken, en zeker met zo’n mooie toelichting erbij. Wij hebben er ook erg van genoten, en dankzij jouw foto’s zullen we dat ook nog lang blijven doen!
  Liefs van Ryan en Elles

 2. Ontzettend bedankt voor jullie lieve berichtje! Liefs, Lieneke

 3. Hoi Elles,

  Wat een prachtige foto’s van jou in je Enzoani jurk! (credits to Lieneke!) Zou je het leuk vinden om met je verhaal op onze website te komen? De website wordt de komende weken aangevuld met Enzoani Real Brides verhalen, dus ik zou je dan een paar vragen willen stellen. Ook de leveranciers worden vermeld op onze website, dus mooi mee genomen voor alle partijen :-)

  Met vriendelijke groet,
  Nicole Van der Vegt
  Enzoani