In 2000 kreeg ik voor mijn 17e verjaardag een eigen camera! Een Minolta X-300 (analoge) spiegelreflexcamera met een 50mm f/1.7 lens. We waren toen op vakantie in Indonesië en met mijn verjaardag waren we bij mijn oom en tante, die toen al een aantal jaar in Semarang woonden (op het eiland Java in Indonesië). Hele dagen heb ik de gebruiksaanwijzingen doorgespit en in die vakantie ben ik echt begonnen met fotograferen. Ongelofelijk dat dat alweer vijftien jaar geleden is!

jarig!camera als verjaardagcadeau

Aan het strand zitten? Natuurlijk niet! Eerst de gebruiksaanwijzing van mijn camera bestuderen ;-)

minolta x-300 gebruiksaanwijzing doorspitten

Mijn nieuwe camera ging daarna overal mee naar toe! (@ Bamboo Bali in Amed, Bali)

Bamboo Bali

De mooiste foto’s Bromo vulkaanRijstvelden Indonesië

En nu ik de oude Indonesië-doos (of eigenlijk: map met gescande foto’s & dia’s op de computer) toch open heb: bij deze ook nog een foto waar we allemaal op staan :-)

foto81

Wat is er toch veel en ook weinig veranderd in vijftien jaar tijd!

Na de opkomst van de digitale fotografie is mijn analoge camera naar een doos op de zolder van mijn ouders verdwenen. Uit het oog, uit het hart…?

Nee, niet helemaal :-) Een tijdje terug begon het toch weer te kriebelen en ben ik op zoek gegaan. En ja hoor, mijn X-300 lag nog gewoon in de doos bij mijn ouders! Een nieuwe batterij en een kleine reparatie later was het tijd voor de eerste analoge foto sinds jaren. Eerst uitvogelen hoe je er ook al weer een rolletje in doet :-) Dan handmatig scherpstellen, na elke foto de film doordraaien, niet meteen weten of ze gelukt zijn, het rolletje laten ontwikkelen, geduldig wachten tot ze klaar zijn, … Wat leuk! Mijn eerste rolletje is inmiddels ontwikkeld, ik zal de foto’s hiervan binnenkort met jullie delen.

mijn Minolta X-300mijn Minolta X-300

Ik ga mijn “oudje” zeker weten vaker mee op stap nemen!

Eén reactie

  1. Wow wat leuk! :)