Earlybirdje Alexis

Sinds vorig voorjaar ben ik actief als vrijwillig fotograaf voor stichting Earlybirds en ga ik met enige regelmaat op stap om fotoreportages te maken in het ziekenhuis van prematuur geboren baby’tjes. Ik loop een uurtje mee in de dagelijkse routine van het kindje en zijn/haar ouders en leg simpelweg de momenten vast die ze met elkaar hebben. De tijd nemen om echt te genieten van het samen te zijn én deze – vaak hectische & heftige – periode vast te leggen is niet vanzelfsprekend en juist daarvoor zet de stichting zich in. En ik dus ook :-)

Bij deze wil ik jullie voorstellen aan Alexis, het eerste Earlybirdje waar ik een fotosessie voor gedaan heb.

Dit mooie meisje mocht ik een maand vóór haar uitgerekende datum fotograferen, toen ze al ruim 7 weken oud was. Alexis is met 28 weken geboren maar ondanks deze veel te vroege start deed ze het geweldig. De week voordat ik kwam, hadden haar ouders haar voor het eerst helemaal zelf in bad gedaan en we hadden bewust de shoot gepland op een dag dat ze lekker mocht badderen. Ze genoot ervan! Heerlijk om vast te mogen leggen hoe ontspannen ze was en hoe erg ze genoot van het warme water en de aandacht. Het was ook super om te zien hoe haar ouders ervan genoten om lekker met haar bezig te zijn.

Earlybirds_Collage_Alexis

Inmiddels zijn we negen maanden verder en is ze al een echte dame aan het worden (lang leve Facebook updates ;-))!

Wat haar ouders zeiden over de ervaring:

“Wauw, wat een mooie foto’s!
We vonden het allebei erg leuk dat je er was en vonden het een super leuke ervaring! =)

En we zullen dan ook een donatie doen zodat toekomstige ouders deze ervaring ook kunnen hebben!”

Ook een donatie doen? Dat kan heel gemakkelijk via deze link!